DEALER AREA - MARKETING AREA

Type the keyword and hit enter

Close
Wishlist
0

Het dagelijks onderhoud van je hoofdstel en zadel.

By : LJ Press 0 Comments
25 Jun

Iedereen heeft het druk en je wil zo veel mogelijk met je paard bezig zijn en dan gebeurt het wel meer dan eens dat er net geen tijd genoeg meer is voor het onderhoud van je hoofdstel of zadel. De ruitershops maar ook wij bij LJ Leathers hebben te maken met hoofdstellen, martingaals of singels die in slechte staat retour komen ondanks het feit dat ze nog maar recent zijn aangekocht. Daarom enkele tips om toch in minimum van tijd je prachtig hoofdstel en zadel in de beste conditie te houden.


Gedaan met rijden, wat dan?


Uiteraard gaat je eerste zorg naar je paard of pony maar zorg er toch ook voor dat je je hoofdstel of zadel niet zomaar op de grond gooit. Er zijn heel wat handige houders te verkrijgen maar als je dit niet hebt is er op stal altijd wel een plaatsje waar je je zadel kan op leggen en een haakje waar je je hoofdstel kan hangen. Als de verzorging van je paard/pony gedaan is en hij de nodige snoepjes heeft gekregen maak je snel nog even tijd voor je dure materiaal.
Dit lijstje helpt je om alles snel proper te hebben en je hoofdstel en zadel in topconditie te houden.

  • Spoel je bit af, dit is nog zo fijn voor je paard bij een volgende rit.
  • Houd een droge spons bij de hand en gebruik Excellence Clean & Care, zo kan je het meeste vuil en zweet al van het leder halen en zorg je voor een beschermend laagje.
  • Als je dit gedaan hebt sluit je alle gespen en hang je het hoofdstel netjes weg in een kast of op een veilige plaats.
  • Voor je zadel moet je ook zorg dragen. Borstel je stijgbeugels af en handig om je zadel te beschermen kan je deze in een hoes steken. Verwijder ook de singel zodat de singelstoten mooi plat blijven liggen. Dit geeft je meteen de kans om je singel (als die in leder is) te reinigen en voeden met Excellence Clean & Care
  • Voor je je zadel weghangt neem je nog even dezelfde droge spons en spray je Excellence Clean & Care over je zadel en poets je dit ook nog meteen even.
  • Hang nooit je zadel weg in een gesloten omgeving als het vochtig is door zweet en regen. Ook een afgesloten zadelhoes is dan geen goed idee.
    5 minuutjes heb je maar nodig om alles netjes achter te laten en je bent klaar voor een volgende rit.

Ken je onze Excellence Clean & Care al?


Excellence Clean & Care is een handige spray die je moet schudden voor gebruik maar waar je geen water bij nodig hebt. Dit is makkelijk op wedstrijd, in de winter maar ook wanneer je weinig tijd hebt om na je rit je hoofdstel te poetsen. Excellence Clean & Care reinigt en voed het leder in één en zelfde handeling, daarom is het een perfect product om in je zadelkast te hebben voor het dagelijks onderhoud.

Categories: news