DEALER AREA - MARKETING AREA

Type the keyword and hit enter

Close
Wishlist
0

Je leder optimaal onderhouden!

By : LJ Press 0 Comments
15 Jun


Als je een nieuw hoofdstel of ander tuig hebt gekocht voor je paard wil je dit zo lang mogelijk mooi houden. Dat vraagt een kleine inspanning. Als je van in het begin het leder goed onderhoud zal je merken dat je hoofdstel of tuig langer mooi en in goede conditie blijft.


Nieuw versus gebruikt


Er is een verschil in het onderhoud van nieuw leder of gebruikt leder. Een nieuw hoofdstel, martingaal of singel moet je voor het eerste gebruik meteen een goede voeding geven zodat het leder goed beschermd is tegen zweet en vocht. Gebruikt leder heeft vooral behoefte aan een goede schoonmaakbeurt en op regelmatige basis een nieuwe voeding.


Een nieuw hoofdstel, hoe pak je dit aan?


De start bij een nieuw hoofdstel is eenvoudig maar belangrijk. Je verlengt de levensduur van het leder door het te behandelen met een goede lederolie. Haal je hoofdstel uit elkaar of maak op zijn minst alle riempjes los zodat je overal goed bij kan. Breng overvloedig lederolie aan op het met een kwast, wat heel snel en makkelijk gaat. Je kan het hoofdstel ook in een emmer met olie leggen gedurende een korte tijd maar zorg dat je dan de teugels en eventueel de frontriem als die steentjes heeft apart houdt.
Laat de olie 30 tot 60 minuten intrekken in het leder maar zeker niet langer. Als je de olie te lang laat intrekken kan het leder oververzadigd raken en ook de stiksels worden dan aangetast. 
Droog het leder met een zachte doek om de overtollige olie weg te nemen.
Je hoofdstel is nu klaar voor gebruik.


Ken je onze Excellence Neatsfoot Leather Oil Compound?


Excellence Neatsfoot Leather Oil Compound is een intensief voedende olie gemaakt volgens een traditioneel familierecept. De mengeling van natuurlijke oliën hebben verzorgende en conserverende eigenschappen en maakt het leder soepel, waterafstotend, verlengt de levensduur en heeft geen invloed op de stiksels. Rehydrateert droog, broos leder en dringt diep en snel in het leder. Geschikt voor oud en nieuw leder.


Volgende week bespreken we het onderhoud van gebruikt leder. 

Categories: news